24.01.2018; Kolloquium

47. Verkehrsplaneri­sches und Verkehrsökologi­sches Kolloquium: MAtchUP - MAximizing the UPscaling and replication potential of high level urban transformation strategies

Institut für Verkehrsplanung und Straßenverkehr
TU Dresden, Gerhart-Potthoff-Bau, Hörsaal POT 112
Hettnerstr. 1/3
Sebastian Pretzsch, Fraunhofer-Institut für Verkehrs- und Infrastruktursysteme Dresden

MAtchUP - MAximizing the UPscaling and replication potential of high level urban transformation strategies (Wie erhöht und multipliziert man das Potential städtischer Veränderungsstrategien)
How can we strengthen the planning processes for urban transformation? How is it possible to scale up benefits of demonstration projects mor easily? The MAtchUP project described here develops models for replication and upscaling. It is based on impacts evaluation and will develop innovative business models. This will lead to more real deployments than the pilots projects previously. The project includes lighthouse cities (Valencia, Dresden and Antalya) and follower cities (Ostend, Herzliya (in Israel), Skopje and Kerava (Finland).

Vortrag und Diskussion in Deutsch und Englisch.

Download zur Kolloquiumsreihe im WS 2017/18

Gertraud Schäfer