Publikationen
Hier finden Sie eine Auswahl aktueller Publikationen, die an der Professur für Verarbeitungsmaschinen/Verarbeitungstechnik entstanden sind.
Inhaltsverzeichnis
Nutzen Sie auch das Forschungsinformationssystem der TU Dresden, um weitere Veröffentlichugen zu entdecken.
Journal-Artikel
124 Einträge
2025
-
Extension of a simplified physical flushing process model to realistic fluid property variation of chocolates , April 2025, in: Heat and Mass Transfer. 61, 4, 31Elektronische (Volltext-)VersionPublikation: Beitrag in Fachzeitschrift > Forschungsartikel
2024
-
Transmitted Light Measurement to Determine the Local Structural Characteristics of Paperboard: Grammage, Thickness, and Fiber Orientation , 23 Dez. 2024, in: Fibers. 12, 12, 25 S., 113Elektronische (Volltext-)VersionPublikation: Beitrag in Fachzeitschrift > Forschungsartikel
-
Characterization and Modeling of Out-of-Plane Behavior of Fiber-Based Materials: Numerical Illustration of Wrinkle in Deep Drawing , Sept. 2024, in: Materials. 17, 17, 4177Elektronische (Volltext-)VersionPublikation: Beitrag in Fachzeitschrift > Forschungsartikel
-
Methods for Characterization and Continuum Modeling of Inhomogeneous Properties of Paper and Paperboard Materials: A Review , 1 Aug. 2024, in: Bioresources. 19, 3, S. 6804-6837Elektronische (Volltext-)VersionPublikation: Beitrag in Fachzeitschrift > Übersichtsartikel (Review)
-
Verpackungs- und Verladetechnik , 2 Juli 2024, Handbuch Logistik. Furmans, K., Henke, M., Tempelmeier, H., Hompel, M. T. & Schmidt, T. (Hrsg.). 4. Aufl., Berlin, Heidelberg: Springer Vieweg Berlin, Heidelberg, 67 S.Elektronische (Volltext-)VersionPublikation: Beitrag in Buch/Konferenzbericht/Sammelband/Gutachten > Beitrag in Buch/Sammelband/Gutachten
Konferenzbeiträge
84 Einträge
2025
-
Conceptual Development of a Standardized Method Catalog for Characterization of Cleaning-Relevant Properties in the Food Industry , 25 März 2025Publikation: Beitrag zu Konferenzen > Poster
-
Conceptual Development of a Standardized Method Catalog for Characterization of Cleaning-Relevant Properties in the Food Industry , 25 März 2025, Fouling and Cleaning in Food Processing 2025 Proceedings Part 1 . Dresden, Germany, S. 513 - 522Publikation: Beitrag in Buch/Konferenzbericht/Sammelband/Gutachten > Beitrag in Konferenzband
-
Experimental and Numerical Investigation Into the Cleaning of Particulate Soils Based on Swelling and Adhesion Behavior , 2025, Fouling and Cleaning in Food Processing 2025 Proceedings Part 1 . Dresden, Germany, S. 285-294Publikation: Beitrag in Buch/Konferenzbericht/Sammelband/Gutachten > Beitrag in Konferenzband
-
First Insights Into Changing Cleaning Mechanisms Based on Experimental and Numerical Investigations , 2025, Fouling and Cleaning in Food Processing 2025 Proceedings Part 1 . Dresden, Germany, S. 359-368Publikation: Beitrag in Buch/Konferenzbericht/Sammelband/Gutachten > Beitrag in Konferenzband
-
New Strategies for Monitoring and Improving Flushing Processes Used in Chocolate Manufacturing , 2025, Fouling and Cleaning in Food Processing 2025 Proceedings Part 1 . Dresden, Germany, S. 379-388Publikation: Beitrag in Buch/Konferenzbericht/Sammelband/Gutachten > Beitrag in Konferenzband